Tortosa

Activitats
Les terres de l'Ebre ofereixen una ampla oferta d'activitats. Pel fet d'estatjar-vos a la Torre del Prior disfrutareu de descomptes en moltes d'aquestes activitats. Tot seguit us en fem cinc cèntims.

Recorregut per la Via Verda amb bicicleta

Els clients de la Torre poden disposar de les nostres bicicletes per recórrer la Via Verda de les Terres de l'Ebre. Podeu fer els 25 km de Tortosa a Benifallet, tot resseguint el riu entre hortes i camps de tarongers. I si encara voleu continuar podeu fer els propers 25 km fins Arnes alternant túnels i viaductes en mig d'un paisatge de pinars i ametllers amb les impressionants muntanyes dels Ports i la serra de Pàndols de fons. Oferim les següents opcions:

L'opció bicicleta elèctrica està subjecta a disponibilitat. Cal reservar via email (torredelprior@gmail.com). Totes les opcions incorporen una assegurança d'accidents.

Via Verda prop de la Fontcalda
Ebre


Castell
Castell d'Ulldecona

Visita guiada per Tortosa. Ulldecona: castell, oliveres mil·lenàries i pintures rupestres.

L’empresa Conficon ofereix un 20% de descompte als clients de la Torre en les següents activitats:
Passeig per riu en llaut i visita a les coves de Benifallet


L'ajuntament de Benifallet ofereix recorreguts per l'Ebre amb una embarcació que reprodueix un llagut, la barca tradicional de transport de mercaderies i passatgers que va recórrer l'Ebre fins a mitjans del segle XX. És una manera magnífica de disfrutar del paisatge fluvial i de les aus i els boscos de ribera. Paral·lelament també es poden visitar les coves de Benifallet

Tots els clients de la Torre disfrutaran d'un 20% de descompte sobre la tarifa normal de visita de coves, llagut o llagut+coves. Les opcions són aquestes:


Cova Meravelles
Coves BenifalletPiragüisme a l'Ebre

Ebre
Beniemocions. és una empresa especialitzada en el lleure esportiu. Compta amb experiència i un competent equip de monitors originaris del territori. Ofereix diverses rutes per a passejar en piragüa o canoa per les aigües tranquil·les del riu entre Flix i la desembocadura, amb la màxima seguretat, acompanyats experts en tècniques de navegació.

L'empresa ofereix als clients de la Torre descomptes del 25% aprox. en les passejades pel riu durant la temporada alta (del 15 de Juny al 15 de Setembre). A més també s’aplicarà el mateix descompte si fan una segona activitat com:La Terra Alta: ruta enològica i visita als Espais de la Batalla de l’Ebre

Celler cooperatiu del Pinell

EL VI. A la Terra Alta les vinyes s'escampen en bancals de difícil accés. El sòl calcari amb bon drenatge, el clima continental amb insolació intensa i escassa pluja, el vent de garbí junt amb un poliment de les tècniques d'elaboració del vi i la recuperació de varietats autòctones com la garnatxa blanca o la garnatxa peluda són la clau de volta de l'explosió de qualitat del vins de la DO Terra Alta. Millora propiciada a més per l'aparició de petits celles que s'han afegit a les tradicionals cooperatives.

LA HISTÒRIA. El 25 de juliol de l'any 1938 s'inicià el que es convertiria en el definitiu enfrontament de la Guerra Civil Espanyola. Al llarg de 115 dies les comarques del sud de Catalunya van veure morir milers de soldats i civils.

La Torre us suggereix un seguit de visites a cellers de la comarca combinant l'enologia amb la visita als alguns dels Espais de la Batalla de l’Ebre. Vosaltres mateixos podeu triar l'itinerari que us vagi més de gust entre aquestes opcions:Ruta “La marca de les Terres de l’Ebre”

Un recorregut per les comarques del Montsià, el Baix Ebre, la Terra Alta i la Ribera d’Ebre, descobrint els testimonis que ens han arribat des de l’època medieval, conforma aquesta ruta dels castells de la marca de les Terres de l’Ebre. La fi de l’expansió comtal per terres de Catalunya, configurant el que anomenem la Catalunya Nova, va tenir lloc al voltant de castells i torres enlairats dalt de turons al marge de l’Ebre com la Torre del Prior. Aprofiteu l'estada a la Torre com a immillorable punt de partida per recórrer aquest territori que té com a referents naturals el delta de l'Ebre, el riu de la Sénia i el massís dels Ports. Us proporcionarem tota la informació i indicacions per tal que al llarg del recorregut, trobeu l’obra dels ordes del Temple i de l’Hospital i conegueu la importància que van tenir en l’estructuració del territori. Els punts més destacats de la jornada: